Voor het Buurtbudget Geuzenveld Slotermeer 2020 heeft ESAN een plan ingediend om de keuken in Het Honk te kunnen vernieuwen. We hebben daarvoor uw hulp nodig. Bekijk het plan op deze website en geef ons een ‘like’. Er zijn er minstens 40 nodig. Dank voor uw steun!********************************

ESAN EN DE LINTJESREGEN 2020
Vol trots deelt ESAN u mede dat drie van onze vrijwilligers een Koninklijke onderscheiding toegekend hebben gekregen. Wanneer zij deze onderscheiding zullen ontvangen is nog onduidelijk. Op vrijdag 24 april zijn ze alle drie gebeld door Burgemeester Femke Halsema met de mededeling dat zij door hun grote maatschappelijke inzet Lid zijn geworden in de Orde van Oranje Nassau.

Het gaat hierbij om de volgende drie personen:

Rose van Dongen:

Foto: Shirley Brandeis

 

Was lang werkzaam voor het Rode Kruis, de Nederlandse hartstichting, Leger des Heils, Stichting Markant, en De Hippe Heks. Nu zeer actief als vrijwilliger in Nieuw-West bij o.a. ESAN (Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West, voorheen ANBO), Woongroep Carpe Diem en actiegroep ‘Tram 14 MOT Trug’. Ook is ze ‘gezondheidsambassadeur’ van Nieuw-West. (deels tekst gemeente Amsterdam)
Rose is een stimulerende kracht binnen ESAN o.a. bij diverse gezondheidsprogramma’s. Zo heeft zij diverse cursussen mede-uitgevoerd zoals: ‘Gezond en Ouder Worden’ en ‘De Grip en Glans cursus’. Zij zet zich in voor de theaterbespreekgroep, en is betrokken geweest bij een doorlichtende gezondheidsscan van ESAN door een Gezondheidsambassadeur.

 

Tinie Hendriks:

Foto: Yolanda van Moorten

 

Al 25 jaar zeer actief als vrijwilliger, o.a. in het woonzorgcentrum A.H. Gerhardhuis. Toen het A.H. Gerhardhuis in 2014 dicht ging, is Tinie overgestapt naar het Leo Polakhuis. Daarnaast is zij vrijwilliger bij ESAN (Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West, voorheen ANBO). Hier is zij actief in de werkgroep ‘Eenzaamheid’ en bezoekt zieken thuis.
Tinie is al jaren actief binnen ESAN als ondersteunende hulp bij de koffie-ochtenden, tijdens het eetcafé en de zaterdagmiddagsalon. Sinds 2019 bezoekt Tinie de zieke vrijwilligers en de zieke vaste ESAN deelnemers, zij brengt hen een bloemetje en heeft een luisterend oor.

 

 

 

 

 

 

Joke Veldkamp:

Vanaf 1966 actief in het vrijwilligerswerk, zoals cursusleidster VOS (Vrouwen Oriënteren zich op de Samenleving). trainer van vrouwengroep FORT (Feministische Oefengroep Radicale Therapie) en bestuurslid van het toenmalige vrouwenbestuur COC Amsterdam. Nu is ze o.a. vrijwilliger bij Stichting ESAN (Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West, opvolger van de ANBO) en zij is één van de oprichters van het project Levensverhalen. Ook zet zij zich in voor het Roze Stadsdorp Amsterdam Nieuw-West, dat zij heeft mede-opgericht in 2017.
Joke is een stimulerende kracht binnen ESAN. Als bestuurslid en als uitvoerend vrijwilliger ontwikkelt ze oude en nieuwe activiteiten voor een brede groep senioren uit Nieuw-West. Ze weet mensen te enthousiasmeren en te stimuleren om als vrijwilliger mee te doen waardoor nog meer activiteiten uitgevoerd kunnen worden.